This Man Tells You Why Chinese and Indians Do Not Deserve to Stay in Malaysia Anymore

Eco World Ad

I’m sure it’s not the first time you’ve come across the name Eddie. The man is a comedian who puts real issues into funny satire. Although he may make whatever he says sound like a joke, but it has always held substance and is all truth.

This time round, he has decided to share his emotions, on why the Chinese and Indian race of Malaysia do not deserve to stay in this country anymore. That it’s better to stay somewhere else.

“Baik pigi lain tempat duduk. Sini tak bagus.” he writes.

He shares in Facebook:

“Masa wa sekolah rendah, wa punya emak suruh wa kawan sama Cina. Sebab dia tau, budak cina rajin baca buku. Wa sekolah sana Batu Road School, dekat dengan Tiong Nam ( Kawasan Cina ), Sentul ( Kawasan India ) dan Kampung Bharu ( Kawasan Melayu ) . Ramai anak anak cina dalam wa punya kelas. Top 10 students selalu nya anak Cina. So wa punya emak sudah tahu. Kalau wa kawan sama Cina, wa tarak banyak main sangat dalam kelas.

Wa punya emak pun suruh kawan sama India. Sebab dia tahu, wa minat main bola. School team punya captain pun India. So dia tahu kalau wa kawan sama India, petang petang wa mesti tarak pigi pertama complex ( Baru buka masa wa darjah 2 ) lepak.

Wa punya scout leader berbangsa Sikh. Keshmahinder Singh. Kita selalu hari sabtu bikin aktiviti scout. Tarak pigi mana mana lepak curi rambutan ka apa ka.

Wa lepas university, wa kerja satu computer company. Wa jadi salesman. Wa punya apak manyak marah sebab wa tamau kerja jadi architect. Wa punya taukey sama sales manager Cina. Nama boss busat wa Lim Seng Kok. Wa punya manager nama Timothy Teoh. Wa tarak gaji, wa makan kamisen saja. Dia orang tarak tengok wa punya Melayu bangsa. Dia orang tengok wa macam satu budak kurus, mau belajar cari makan. Semua kasi ajar.

So, masa tu memang bagus semua bangsa duduk sini Negara. Majority orang Cina bikin wang, kasi ekonomi kita naik tinggi. orang Melayu duduk sana pentadbiran dan make sure Negara Malaysia is managed properly. Orang India pun meniaga, dan provide support to the human resource and also think tank negara.

Semua tarak ada masalah. But that was then.

Sekarang ni ar, manyak ada pening kepala. Budak2 melayu kawan sama sendiri. Budak2 Cina sama orang Cina. Budak budak India pun sama. Lu tak percaya, lu pigi sana shopping mall tengok. Sudah jarang tengok satu gang 3 bangsa jalan sama sama. And owh, to make it worst, sudah kasi picah itu tempat IT. Orang melayu ada IT mall sendiri. What the puiii™ is this ?

Ada pula Melayu punya gang, pakai baju Merah, pigi sana padang, kasi hantam orang Cina. Pigi kacau tempat Cina meniaga. Apa pasal mau jadi sampai macam ni ?

Melayu sekarang sudah takut tengok itu Church. Diu Nia Seng. Dulu ar, budak Melayu pigi sekolah rendah sudah nampak Salib. Tak percaya tanya budak budak St Johns Institution. Wa punya adik sana Convent Bukit Nanas sekolah. Dia punya headmistress is a Nun pakai jubah punya. Tapi all of us are still ardent Moslems.

Melayu sekarang tengok kedai jual babi macam tengok hantu. Itu babi jadi taboo, macam kalau lu kasi bau itu asap babi, lu boleh jadi mati itu macam. Tuhan cakap jangan makan babi, tapi Tuhan tarak cakap, kasi hina babi atau orang makan babi.

So, wa ingat ar, Cina sama India boleh kasi plan mau cari lain tempat duduk la. Semua orang Cina sama India derma sikit wang, beli mana mana tempat dalam dunia, kasi bina satu negara baru. Ini tempat sudah tarak syok la.

You guys don’t deserve to be treated this bad.

And kalau lu orang ingat mau kasi chance Melayu pun chip in, share, tolong la invite wa sama. Wa pun mau pindah. Jom sama sama bikin Negara Baru. Kita hidup balik sama sama. Wa ingat ar, bukan wa sorang Melayu mau ikut lu orang. Ramai lagi kot yg mau chow.”

This Man Tells You Why Chinese and Indians Do Not Deserve to Stay in Malaysia Anymore | admin | 4.5